نمای آکواریوم ، شنای ماهی ها و صدای آب بسیار آرامش بخشه، هنگامی که به اون نظاره می کنید حرکت آرام ماهی ها آرامشی خارق العاده به شما القا می کنه، بسیاری از خانواده هایی که فرزند دارند آکواریوم رو برای بهبود تمرکز فرزندانشون راه اندازی می کنن، همچنین بسیاری از همین والدین اون رو در اتاق کودکشون قرار میدن تا آرامش ناشی از آکواریوم و ماهی های اون به خواب شبهای فرزندشون منتقل بشه.
مرحله 1 : ماهی خود را انتخاب کنید
مرحله 2 : انتخاب شیشه و ابعاد آن
مرحله 3 : انتخاب سیستم فیلتراسیون
مرحله 4 : انتخاب شن مناسب
مرحله 5 : انتخاب محل مناسب
مرحله 6 : دکور
مرحله 7 : انتخاب بخاری
مرحله 8 : انتخاب روشنایی مناسب
مرحله 9 : اضافه کردن آب
مرحله 10 : اکسیژن
مرحله 11 : اضافه کردن ماهی
قبل از اینکه اقدام به خرید و راه اندازی کنید ، خوب فکر کنید ، ماهی ها نیز مانند گربه ها ، سگها و پرندگان می باشند با این تفاوت که آنها نمی توانند پارس یا جیک جیک کنند تا شما را متوجه کنند که چیزی نیاز دارند ، در عین حال آنها مانند تمامی حیوانات خانگی به مراقبت روزانه نیاز دارند. ماهی ها نمی توانند آب یا شیشه آکواریوم خود را تمیز کنند پس خودتان را برای این چالش بزرگ نیز آماده کنید.
یک آکواریومیست خوب هر روز با دقت به ماهیان خود خیره شده تا متوجه علائم بیماری یا نزاع بین ماهیان خود شود، لازم بذکر است قبل از خرید و راه اندازی این تعهد را به خود بدهید که از آن به خوبی نگهداری خواهید کرد. حالا زمان موعود فرار رسیده است ، در ادامه با آموزش مرحله به مرحله راه اندازی آکواریوم با ما همراه باشید.
چگونه آکواریوم خود را راه اندازی کنیم؟
مرحله 1 : ماهی خود را انتخاب کنید
قبل از اینکه اقدام به هرگونه خرید کنید ، تحقیق و بررسی کنید که دوست دارید از کدام ماهی نگهداری کنید، دونستن این موضوع به شما کمک میکنه تا بدونید چه نوع آکواریومی باید تهیه کنید.
نمو و دوری رو یادتونه ؟ اونا ماهی آب شور هستن ، اگر به ماهی آب شور علاقه دارید پس باید آکواریوم آب شور راه اندازی کنید ، اما اگر به خوانواده ماهیای آب شیرین مثل دیسکس ، آنجل یا … علاقه مند هستید پس باید برید سراغ آکواریوم آب شیرین.
برای کمک و راهنمایی بیشتر میتونید مطلب انتخاب ماهی مناسب آکواریوم مطالعه بفرمایید
مرحله 2 : انتخاب شیشه و ابعاد آن
شیشه در ابعاد و شکل های مختلف موجود می باشد اما هر ماهی به آکواریومی با مشخصات خاص خود نیاز دارد ، که باید در انتخاب شیشه و ابعاد به آن توجه کرد. برای مثال ماهی فایتر همانطور که از نامش پیداست با ماهیان دیگر سازگاری نداشته و باید به تنهایی نگهداری شود درنتیجه به آکواریوم کوچکی نیاز خواهد داشت.
مرحله 3 : انتخاب سیستم فیلتراسیون آکواریوم
فیلتر قلب تپنده آکواریوم می باشد ، فیلتر شامل تنوع بسیار زیادی بوده و می توانید از انواع فیلتر داخلی ، فیلتر سطلی و سامپ یکی را انتخاب کنید.
مرحله 4 : انتخاب شن مناسب آکواریوم
برای انتخاب شن مناسب باید بدانید چه آکواریومی میخواهید راه اندازی کنید ، پلنت (گیاهی) ، آب شور یا آب شیرین .
شاید 100 ها مدل شن در طرح ها و رنگ های مختلف در بازار موجود باشد اما توصیه ما این است که مطمعن شوید این شن ها مخصوص استفاده در آکواریوم بوده و آسیبی به ماهیان یا گیاهان شما وارد نکند. حتما قبل از استفاده شن های خود را (بغیر از شن های مخصوص آکواریوم پلنت) چندین مرتبه شستشو دهید تا گردو خاک و یا آشغال های آن کاملا خارج شود.
مرحله 5 : انتخاب محل مناسب آکواریوم
محلی که باید برای دریای خانگی خود در نظر بگیرید باید دور از نور خورشید باشد ، همچنین محلی را انتخاب کنید که برای تخلیه و هم چنین افزودن آب دچار مشکل نشوید ، اگر در انتخاب محل آکواریوم به این موضوع توجه کافی نکنید در طولانی مدت کاملا پشیمان خواهید شد.
مرحله 6 : دکور آکواریوم
گیاهان و سخره ها بهترین مکان برای پنهان شدن ماهیان در زمان حمله دیگر ماهی ها و حتی هنگام تخم گذاری آنها می باشند استفاده از آنها را بهیچ عنوان پشت گوش نیندازید
مرحله 7 : انتخاب بخاری آکواریوم
اگر در محلی زندگی میکنید که دمای هوا نسبتا سرد می باشد باید از بخاری برای گرم کردن آب استفاده کنید ، پس تهیه آن را در برنامه خود بگنجانید.
مرحله 8 : انتخاب روشنایی مناسب آکواریوم
ماهی ها برای ادامه حیاط با نور کم نیز به مشکل نخواهند خورد ، دلیل اصلی استفاده از نور یک مشاهده هرچه بهتر داخل تانک و همچنین برآورده کردن نیاز گیاهان و مرجان ها می باشد ، حال بسته به اینکه شما چه نوع آکواریومی راه اندازی می کنید ، پلنت ( گیاهی ) ، آب شور یا آب شیرین باید نور تخصصی آن را انتخاب نمایید.
مرحله 9 : آب کردن آکواریوم
دقت کنید هنگام پر کردن ظرفی را کف آکواریوم قرار دهید تا آب ابتدا داخل ظرف ریخته و آرام آرام از اطراف ظرف آکواریوم پر شود این امر بخاطر جلوگیری از بهم خوردن دکور و کدر شدن آب و همچنین عدم ایجاد ذرات معلق در آب می باشد ، البته اگر هم دچار این مورد شدید بعد از 24 ساعت تهنشین شده و مشکلی را برای شما بوجود نخواهد آورد.
مرحله 10 : اکسیژن
همه ماهی ها برای ادامه حیاط به اکسیژن نیاز دارند و این اکسیژن باید از طریق آب تامین گردد. دقت داشته باشید که هرچه تعداد ماهیان شما بیشتر باشند به میزان اکسیژن بیشتری نیاز خواهید داشت، برای رفع این موضوع باید از پمپ هوا استفاده کنید
مرحله 11 : اضافه کردن ماهی
هرگز ماهی خریداری شده را بلافاصله به تانک اصلی انتقال ندهید. اینکار ممکن است ماهی شما را به کشتن بدهد، ابتدا کیسه ماهی را به مدت 15 دقیقه شناور روی آب رها کنید ، سپس مقداری از آب آکواریوم به آب کیسه اضافه کنید تا کمی با شرایط شیمیایی آب آشنا شود ، 5 دقیقه بعد دوباره اینکار را تکرار کنید ، سپس ماهی را بدون اینکه به آن استرس وارد شود به داخل آب منتقل کنید، دقت کنید آب کیسه ماهی به آکواریوم منتقل نشود زیرا ممکن است ناقل بیماری باشد.
برای مطالعه دقیق و تخصصی نحوه انتقال ماهی جدید به تانک اصلی لطفا مطلب آموزش راه اندازی آکواریوم قرنطینه ماهی | چگونه ماهی را قرنطینه کنیم را مطالعه بفرمایید
منبع : coupons
ترجمه اختصاصی : مدرسه آکواریوم | امیر قلیزاده