ممکن است شما قبل از راه اندازی آکواریوم جدید به قرنطینه کردن ماهی ها نیاز داشته باشید یا هنگام تولید مثل یا هنگام درمان و یا زمان اضافه کردن ماهی جدید به آکواریوم.
آکواریوم قرنطینه در اصل آکواریوم کوچکتری است که برخی از ماهی ها را به هر دلیلی از جمع ماهیان اصلی شما جدا می کند. ، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به جزئیات بیشتری بپردازیم.
راه اندازی آکواریوم قرنطینه
آکواریومی قرنطینه ای را خریداری کنید که حداقل 40 الی 80 لیتر باشد ، مابقی تجهیزات مانند فیلتر برای تمیز نگهداشتن آب ، بخاری برای تنظیم دما و روشنایی مناسب ، تور برای جابجایی ماهی و … را تهیه کنید ، این تجهیزات تا زمان انتقال ماهیان به آکواریوم اصلی ضامن سلامت و شادابی ماهی ها می باشند .
ابتدا آکواریوم قرنطینه را قبل از اضافه کردن آب کاملاً با آب گرم و دستمال بدون پرز تمیز کنید سپس آن را در محلی که کمی تاریک است قرار دهید تا ماهی شما آرامش خود را که هنگام جابجایی از دست داده دست یابد ، حال باید با آب آکواریوم اصلی آکواریوم قرنطینه را پر کنید، این کار باعث می شود ماهی شما خیلی زودتر با شرایط آکواریوم شما سازگار شود.
تذکر: به هیچ عنوان از مواد شیمیایی مانند صابون یا دیگر شوینده ها استفاده نکنید
حال زمان آن رسیده تا تجهیزات خریداری شده مانند فیلتر ، بخاری ، روشنایی و تجهیزات دکوری را داخل آکواریوم بگدارید ، سعی کنید تا می توانید دکور بصورت طبیعی جلوه کند تا ماهیان خیال آسوده تری نسبت به محیط خود داشته باشند.
زمان آن رسیده تا فیلتر را روشن کنید اجازه دهید تا آب آکواریوم قرنطینه را به جریان بیندازد ، حال تمامی تجهیزات را روشن کنید و با دما سنج و ph سنج سعی کنید شرایط آب آکواریوم قرنطینه تا حد امکان مشابه آب آکواریوم اصلی شما شود،
حالا فرصت آن را دارید تا ماهی بیمار از آکواریوم اصلی خود یا ماهی جدید خود را به آکواریوم قرنطینه اضافه کنید ، باید دقت کنید جهت انتقال ماهی بیمار از آکواریوم اصلی ابتدا کیسه پلاستیکی را پر از آب کنید سپس ماهی را با تور گرفته و به کیسه ای که آماده کردید انتقال دهید ، حالا کافیست کیسه را در آکواریوم قرنطینه تخلیه کنید ، اما برای ماهی جدید باید اجازه دهید کیشه در آکواریوم قرنطینه شناور بماند.
دقت داشته باشید برای ماهی های جدیدحتما بایستی برای 15 دقیقه برای جلوگیری از ایجاد شوک ناشی از تغییرات دما ماهی را با پلاستیک داخل آکواریوم قرنطینه قرار دهید و بعد از گذشت هر 5 دقیقه مقداری از آب آکواریوم قرنطینه را به کیسه اضافه کنید ، این مرحله را 3 مرتبه انجام دهید ، حالا کافیست کیسه را طوری بگیرید تا خود ماهی شنا کرده و از کیسه خارج شود.
درمان و بازگشت از آکواریوم قرنطینه به آکواریوم اصلی
به مدت 2 الی 3 هفته با دقت به ماهی های خود در آکواریوم قرنطینه دقت کنید تا میزان سلامت و شادابی آن را بررسی کنید، هرگونه علائم بیماری یا نشانه های غیر عادی را بشدت بررسی کنید برای مثال:
- لکه های سفید یا لکه های مخملی روی بدن
- باله های بد فرم
- مات یا ابری شدن چشم
- زخم یا ضایعات دیگر روی بدن ماهی
- تنفس سریع و لرزش در بدن
- شنا نامنظم
- گوشه گیری ماهی
اگر متوجه شدید ماهی شما یکی از بیمای های اشاره شده در بالا را شامل می شود وقت آن رسیده تا تصمیم درست برای درمان آن را بگیرید، حال این درمان می تواند یا بهبود کیفیت آب باشد یا اینکه باید از داروهای مخصوص استفاده کرد. مدت زمان ماندگاری ماهی در آکواریوم قرنطینه را از زمان ورود ماهی حداقل 2 هفته در نظر بگیرید تا اطمینان از بهبود کامل ماهی حاصل شود ، پس از بهبود کامل ماهی نیز یک هفته دیگر به آن زمان بدهید تا در آکواریوم قرنطینه آزادانه شنا کند.
بعد از گذشت 3 هفته و حاصل شدن اطمینان از سلامت و شادابی ماهی وقت آن رسیده تا ماهی را از آکواریوم قرنطینه به آکواریوم اصلی انتقال دهیم، پس ابتدا کیسه پلاستیکی را از آب آکواریوم اصلی پر می کنییم و ماهی را با تور جدید به داخل کیسه انتقال میدهیم ، حالا برای جلوگیری از ایجاد شوک ناشی از تغییرات دما در آکواریوم اصلی ماهی را با کیسه به مدت 10 الی 15 دقیقه در آکواریوم اصلی شناور میگذاریم و سپس ماهی را با تور به داخل آب انتقال میدهیم.
تذکر: در این مرحله مراقب باشید آب داخل کیسه به آکواریوم اصلی تخلیه نشود زیرا ممکن است بیماری به آکواریوم اصلی نیز نفوذ کرده و باعث صدمات جبران ناپذیری شود.
فراموش نکنید بعد از اتمام کار، آکواریوم قرنطینه و تجهیزات آن را کاملا ضد عفونی کنید. برای اینکار 200 میلی گرم از یک سفید کننده ضعیف را با یک لیتر آب مخلوط کنید و تمامی تجهیزات را کاملا ضدعفونی کنید ، بلافاصله بعد از ضد عفونی چند مرتبه با آب تمامی تجهیزات و آکواریوم قرنطینه را شستشو دهید، سپس هم آکواریوم و هم تجهیزات را در هوای آزاد قراردهید تا تمامی عوامل بیما زا از بین بروند.
منبع : wikihow
ترجمه اختصاصی : مدرسه آکواریوم | امیر قلیزاده
5 پاسخ
سلام. آیا بجای متیلن بلو، امکان استفاده از جنرال تونیک هست؟
چون جنرال تونیک هم خواص مفیدی در درمان و رفع بیماری های مسری داره. اگه راهنمایی کنید ممنون میشم. بعد برند پلنتابلوم، محصولات خوبی داره یا دنبال یرندهای دیگه باشیم؟
سلام دوست عزیز ، با محصول جنرال تونیک آشنایی ندارم ، بروشور محصول رو مطالعه کنید ، سعی کنید از برند های اصلی مثل جی بی ال و تترا و .. استفاده کنید
متشکرم از راهنمایی شما. برندهای خارجی هم کمیاب و هم بی نهایت گرانقیمت شدن. دربین محصولات ایرانی کدوم برند رو پیشنهاد می کنید؟ جنرال تونیک در اصل یک نوع مولتیویتامین مقوی برای ماهی هاست که هم برای درمان موثره هم برای پیشگیری و برندی که گفتم جزء گرونترین ها و بهترین ها از نظر مصرف کننده هاست.
چون من میخوام یه آکواریوم جدید بخرم و ماهی هامو بندازم توش و باید ماهی های هردو رو بصورت مجزا قرنطینه کنم و حالا بعضی ها میگن با متیلن بلو، یا کلرآمین یا آب اکسیژنه استفاده کرد یا حتی مقدار کمی وایتکس با آب محلول و شستشوی کامل و منتظر موندن تا بوی اون کاملاً رفع بشه… چون متیلن بلو رنگ بجا میذاره، بنظرتون استفاده از کدامیک از ضد عفونی کننده ها، بهتر و باصرفه تره؟ متشکرم
سلام آقا محترم ناشنوا هستم ماهی دیسکس بیشتر استرس داره چطوری راهنمایی
سلام دوست خوبم ، انشالله همیشه سرزنده باشید
ماهی دیسکس از ماهی هایی هست که شرایط نگهداری مناسب خودش رو میخواد و نگهداریش کمی دشواره البته اگر شرایط رو رعایت کنید خیلی لذت بخشه
برای مثال دمای ثابت آب ، تعویض مرتب و هفتگی یک سوم آب با آب دپو شده ، نگهداری در محل خلوت و جلوگیری از رفت آمد زیاد جلوی تانک ، نور مناسب و … ، برای راحتی و راهنمایی بیشتر میتونید اپلیکیشن اندروید مارو نصب کنید ، از اینجا http://aquaschool.ir/Apps/