فیلتر قلب تپنده آکواریوم ، شما میتونید میلیونها تومن هزینه آکواریوم خودتون کنید و فقط بخاطر نبود یک فیلتر آکواریوم خوب در طول 1 ماه کاملاً از کرده خود پشیمون بشید ، مرگو میر ماهی ها ، عدم وجود باکتری ، جلبک ، آب کثیف و … همه از نتایج نبود یک فیلتر مناسب در آکواریوم هستش ، فیلتر با به جریان در آوردن آب مانع ایجاد جلبک و همچنین با پد ها و مدیای داخل خود علاوه بر اینکه ذرات پسماند غذا و فضولات ماهی ها را در خود محبوث می کنه باعث باکتری سازی و در نتیجه بهبود شرایط شیمیایی آب می شه. در ادامه مطلب به معرفی انواع فیلتر آکواریوم خواهیم پرداخت ، با ما همراه باشید…
انواع فیلتر آکواریوم
فیلتر داخلی
تاپ فیلتر
فیلتر هنگ آن
فیلتر سطلی
سامپ
1. فیلتر های داخلی ( Internal Filter )
فیلتر های داخلی حجم کمی دارند اما در هر صورت بدلیل اینکه داخل آکواریوم قرار می گیرند کمی از فضای داخل را اشغال کرده و همچنین نمای نامطلوبی ایجاد میکنند، تمیز کردن این نوع فیلتر همیشه آلودگی بیش از انتظاری در آکواریوم ایجاد می کند، علاوه بر این از گردش آب مناسب برخوردار نیستند برای آکواریوم های بیش از 150 لیتر توصیه نمی شوند. اما از مزایای آن می شود به قیمت مناسب و در دسترس بودن آن اشاره کرد البته برای آکواریوم های کمتر از 150 لیتر گزینه بدی به حساب نمی آید
معایب فیلتر های داخلی
اشغال فضای داخل آکواریوم
ایجاد نمای نامعقول در آکواریوم
تمیز کردن پر دردسر
عدم گردش آب مناسب برای آکواریوم های بالای 150 لیتر
مزایای فیلتر های داخلی
قیمت مناسب
تقریباً در تمامی فروشگاه ها موجود می باشد
2. تاپ فیلتر ( Top Filter )
از نظر قدرت و گردش آب مشابه فیلتر های داخلی می باشد با این تفاوت که مدیای بیشتری می توان در آن استفاده کرد امّا این نوع فیلتر مانع عبور نور کافی شده و همچنین دسترسی شما را به داخل آکواریوم محدود می نماید، یکی از مشکلات عمده این فیلترها که بصورت مکرر از سوی کاربران مطرح شده سر ریز شدن آب از این نوع فیلتر ها می باشد.
معایب تاپ فیلتر
مانع عبور نور کافی
ایجاد مزاحمت جهت دسترسی به آکواریوم
کیفیت پایین و سرریز آب
عدم گردش آب مناسب برای آکواریوم های بالای 150 لیتر
مزایای تاپ فیلتر
قیمت مناسب
تقریباً در تمامی فروشگاه ها موجود می باشد
استفاده از مدیای بیشتر نسبت به فیلتر های داخلی
3. فیلتر هنگ آن ( Hang on Filter )
فیلتر هنگ آن بدلیل نحوه قرار گیری ( آویزان ) در آکواریوم جلوه جالبی به آکواریوم می دهد و نه تنها ظاهر زمخت فیلتر های داخلی را ندارد بلکه جلوه حرفه ای طوری را به آکواریوم می دهد، به نظر بنده این نوع فیلتر ها بدلیل قدرت محدود مناسب تانک هایی با ظرفیت حداکثر 50 لیترمی باشد
معایب فیلتر هنگ آن
عدم گردش آب مناسب برای آکواریوم های بالای 50 لیتر
مزایای فیلتر هنگ آن
قیمت مناسب
ظاهر مناسب
تقریباً در تمامی فروشگاه ها موجود می باشد
4. فیلتر سطلی ( Canister Filter )
یکی از انواع فیلتر آکواریوم که خارج از آن نصب می شود و جریان مناسبی جهت گردش آب ایجاد می کند فیلتر سطلی است ، از دیگر مزایای آن تمیز کردن ساده و همچنین باکتری سازی فوق العاده می باشد ، همچنین آلودگی صوتی ایجاد نمیکند و مناسب افرادی است که میخواهند یکبار هزینه کنند و چند سال نفس راحت بکشند. لازم به ذکر است که فیلتر سطلی بهترین گزینه برای آکواریوم های گیاهی می باشد.
معایب فیلتر سطلی
قیمت نسبتاً بالا
مزایای فیلتر سطلی
ظاهر مناسب
گردش آب مناسب
تمیز کردن راحت
بدون صدا
باکتری سازی مناسب
5. سامپ ( Sump )
سامپ یکی از انواع فیلتر آکواریوم می باشد که بدلیل محفظه بزرگ دارای گردش آب بسیار بالاییست و باکتری سازی به شکل فوق العاده ای در آن انجام می پذیرد امّا بخاطر مکانیزم عملکرد سروصدای زیادی تولید کرده و تمیز کردن آن بسیار دشوار خواهد بود . مناسب آکواریوم های معمولی و آب شور بوده، برای آکواریوم های پلنت بدلیل هدر رفت دی اکسید کربن مناسب نمی باشد .
معایب سامپ
صدای زیاد
تمیز کردن سخت
هدر رفت CO2
مزایای سامپ
قیمت مناسب تر نسبت به فیلتر سطلی
باکتری سازی فوق العاده
محفظه بزرگ
گردش آب عالی
با توجه به مطالب بالا ، به نظر شما کدوم فیلتر برای چه آکواریومی مناسبه ؟ پلنت ؟ آب شور ؟
راستی ، شما قصد راه اندازی چه آکواریومی دارید ؟ پبشنهاد میکنم اپلیکیشن های آموزشی تخصصی مارو حتما دانلود کنید، برای آشنایی بیشتر و دانلود اپلیکیشن های آکواریوم کافیه اینجاکلیک کنید.
6 پاسخ
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر.
من میخواهم یک آکواریوم راهاندازی کنم که سایز آکواریوم ۲۰ تا ۳۰ لیتر می باشد.
فقط نمیدونم از فیلتر دو لیوانه سوبو استفاده کنم یا تاپ فیلتر سوبو فقط میخوام اکسیژن هم بده و اینکه فیلتر دو لیوانه سوبو آب رو در حد معمولی تمیز میکنه؟
سلام احمد جان
اگر من باشم از فیلتر ئاخلی استفاده نمی کنم ( نمای آکواریوم رو زشت میکنه و تمیز کردنش واقعا دردسر داره)
پیشنهاد من از بین این دوتا فیلتری که فرمودی ، تاپ فیلتره
اما پینهاد میدم ساز آکواریومت رو بزرگتر در نظر بگیری و از فیلتر سطلی استفاده کنی
سلام خسته نباشید من آکواریومم ۶۰ لیتر دوتا فیلتر دارم یکیش داخل آکواریوم یکیش بیرون اکواریومه که ازبالاش آب میریزه داخل آکواریومم سوالم اینه دوتا فیلتر زیاد برای آکواریومم یا دوتاخوبه بعدش آگه دوتا باشه آب خوب تصفیه تمیز میکنه بچیا ماهیام ضعیف میکنه مریض یا یدونه فیلتر بیرونی کافیه ممنون میشم کمک کنید
سلام ، روتون بخیر ، قدرت فیلتر آکواریوم باید جوری باشه که در ساعت حداقل 4 و حداکثر 5 بار اب آکواریوم رو بصورت کامل از خودش عبور بده ، باید ببینید توان فیلتراتون چه مقداره ، اگر مقداری هست که عرض کردم کافیه ، موفق باشید
من تاپ فیلتر اسفتاده میکنم اما متاسفانه با کلی مدیا داخل اب هنوز ذرات ریزی وجودداره علت ان چی هستش
سلام ، شاید فیلترتون نسبت به آکواریوم کوچیکه، اطلاعات بیشتری از آواریوم و فیلتر بدید تا بهتر بتونم راهنمایی کنم