ماهی ها
آکواریوم گیاهی یعنی زندگی عشق ارامش جریان داره

اپلیکیشن راه اندازی و نگهداری آکواریوم گیاهی

مقالات
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
آکواریوم گیاهی یعنی عشق زندگی آرامش جریان داره

باورتون میشه تاریخچه آکواریوم ۴۰۰۰ ساله باشه ؟!! ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد !!!  مگه داریم همچین چیزی ؟!!!  ، آره همینطوره ، حدود ۴۰۰۰ سال پیش سومریان اولین پرورش دهنده های ماهی بودن. البته نه اینکه بزارن تو شیشه لذتشو ببرن ، نه ، ولی تو استخر برای تغذیه خودشون پرورش میدادن. بعد از اونا هم چشمو هم چشمی شد و مناطق دیگه مثل مصر ، روم و بقیه دوستان و آشنایان هم دیدن بازارش خوبه وارد این عرصه شدن که مثلاً مام بلدیم !!! .

تصاویری که روی بعضی از مقبر ه های مصر به دست اومده میشه این برداشتو کرد که حتی با تکثیر ماهی های زیبا از اونها بعنوان یک شئی مقدس استفاده می کردن. یا با توجه به اسناد و کتب قدیمی تجار رومی با پرورش ماهی در مخازن جهت فروش و سپس تغذیه کار کاسبی خوبی دستو پا کرده بودن .

تاریخچه آکواریوم

ماهی قرمز دلیل محبوبیت آکواریوم های امروزی

آره ،درست نوشتم ، یجورایی میشه گفت همه ما عاشقای ماهی و آکواریوم عشقمون رو مدیون ماهی قرمزی هستیم که هرسال تو عید میکشیمشون ، در سال ۹۶۰ میلادی زمانی که سلسله سونگ در چین قدرت رو در دست داشت برای اولین بار از ماهی های قرمز برای تزئین استفاده شد ( مرسی به عقل و شعور آقای سونگ ) بعد از چند سال یعنی سال های ۹۶۸ – ۹۷۵ میشد استخر های مملو از این ماهی رو به وفور در خونه اشراف دید ،  تا حدی که این ماهی به حدی جای خودشو تو دل مردم باز کرد که خوردن این ماهی به کلی ممنوع اعلام شد.

ماهی قرمز در اروپا

تا اینجا اشاراتی داشتیم به اینکه اول سومریا زحمت ماهیارو میکشیدن ، بعد از اونا مصر ، روم و در آخر با کشور دوست و همسایه چین و رهبر با شعورشون آقای سونگ همراه بودیم ، امّا چی شد که پای این ماهی به اروپا باز شد ؟

در حوالی سال ۱۵۱۰ این ماهی ( ماهی قرمز ) نه تنها در میان اشراف بلکه در میان  عامه مردم نیز به وفور یافت می شد، تا اینکه در سال ۱۵۹۶ اولین کتاب با عنوان “مقاله ای در مورد ماهی طلای” در چین نوشته شد ( اونا به ماهی قرمز میگفتن ماهی طلایی)

در سال ۱۶۱۶ پای این این ماهی ها به کشور ژاپن باز شد و از همان زمان تا به امروز ژاپنی ها تسلط خود را بر تکثیر این ماهی افزایش دادند و امروزه بزرگترین صادر کننده های این ماهی می باشند.

اولین حضور ماهی های قرمز در اروپا در سال ۱۶۹۱ در پرتغال رخ داد و سپس سال ۱۷۲۸ وارد انگستان شد. همچنین در سال ۱۷۸۰ هلند اولین کشور اروپایی شد که تکثیر و پرورش این ماهی را استارت زد. اما کشوری که توی هر موضوعی یک رد پایی از خودش بجا میزاره ، آمریکارو میگم سال ۱۸۵۰ با با این ماهی آشنا شد ،  و خیلی سریع این ماهی به یکی از جاذبه های ایالات متحده ( نیویورک ) تبدیل شد.

میشه گفت توی اون زمان نگهداری از این نوع ماهی توی اکثر نقاط جهان مرسوم شده بود اما هنوز پاشو توی آکواریوم های امروزی باز نکرده بود و همچنان در حوضچه ها و استخر ها به حیات خودش ادامه میداد.

اولین تحقیق و مطالعه روی ماهی ها

به نظر شما چند نوع ماهی توی برکه ها، رودخونه ها، دریاها و اوقیانوس ها وجود داره ؟! هرکی بگه ۳ چراغ سبزو با یک کارت ۱۰۰ آفرین رو شخصاً تقدیمش میکنم ، یعنی باورتون نمیشه اگه بگم ، تا به امروز حدود ۲۰.۰۰۰ گونه ماهی تو کره زمین طبقه بندی شده ، یعنی قدرتتو شکر خدا !!! حالا بریم سر مطلب خودمون ، ارسطو رو که همه میشناسید دیگه ، بازیگر فیلم پایتخت رو نمیگما !!   فیلسوف یونانی منظورمه، اولین مطالعه رسمی در مورد ماهی ها توسط این فیلسوف گرانقدر انجام شد اونم میدونید چه زمانی ؟   حدود۳۶۰ سال قبل از میلاد ،  وای خدای من ، اون با نوشتن در مورد عادات ماهی‌ها و تعریف گونه‌های بومی هر محل علم ماهی‌ها (آبزی‌شناسی) را شروع نمود. سپس با بررسی دقیق ساختار فیزیکی و ثبت اطلاعات در مورد ۱۱۵ گونه ماهی که در عصر او در دریای اژه زندگی می‌کردند اولین اسناد علمی آبزی‌شناسی را جمع‌آوری کرد.

انقلاب در نحوه نگهداری ماهیان

در ۱۸۵۰ انگلستان، تاریخ مهمی را در تاریخچه آکواریوم ثبت کرد بر اساس تحقیقات شیمیدان پریستلی و جانورشناس جانسون، ( شیر مادرت حلالت مرد ) که متوجه ارتباط بین اکسیژن با گیاهان شده بودند رابرت وارینگتون نظریه ساخت آکواریوم یعنی مخزنی که بتوان ماهی را از کنار و نه فقط از بالا در آن دید را مطرح کرد. ( ایولا داری رابرت جان ) نظریه او، ساخت یک ساختار شیشه‌ای پر شده از شن و ماسه در کف، به همراه حلزون‌ها و گیاهان برای تامین اکسیژن بود که در این شرایط ماهی‌ها می‌توانستند برای همیشه زندگی کنند. گیاهان با استفاده از فضولات ماهی‌ها اکسیژن مورد نیاز ماهی‌ها را تامین می‌کنند، حلزون‌ها گیاهان پوسیده را می‌خورند و بر روی گیاهان تخم می‌گذارند و ماهی‌ها از تخم‌های حلزون‌ها تغذیه می‌کنند. یک چرخه بسته کامل.

تاریخچه آکواریوم

با اعلام این نظریه تقریباً در همان زمان در سال ۱۸۵۳ برای اولین بار در جهان آکواریوم عمومی در رجنت پارک لندن افتتاح شد. در طول ۱۵ سال آینده، آکواریوم‌های عمومی مشابه در سراسر انگلستان، فرانسه و آلمان افتتاح شدند. اما متاسفانه بدلیل بسته بودن این آکواریوم ها بقای چندانی نداشتند و ماهی ها و گیاهان بعد از مدتی کاملا از بین میرفتند.

در سال ۱۸۵۴ مقاله‌ای ماندگار با نام “دریا در شیشه” توسط میلر آدولف رومالر در آلمان انتشار یافت که آن را به عنوان شروع نگهداری از آکواریوم به صورتی که امروزه می‌شناسیم می‌دانند، البته لغت آکواریوم به معنای محل نگهداری و نمایش آبزیان از سال ۱۸۴۱ در نوشته‌ها به کار برده می‌شد.

در آغاز دهه ۱۸۷۰با جهش دانشی که مسئولین نسبت به تصفیه آب  ، هوادهی و دمای مناسب پیدا کرده بودند آکواریوم‌های زیادی برای مشاهده عموم افتتاح گردیده و همگی ماندگار شدند.

تاریخچه آکواریوم

ماهی ، جزء 3 حیوان خانگی محبوب دنیا

امروز، ماهی جزء ۳ حیوان خانگی محبوب دنیاست ، پیشرفت‌های علمی در سراسر قرن بیستم آکواریوم داری را ساده‌تر و لذت بخش‌تر از هر زمانی کرده است. مخازن با کیفیت‌تر، فیلترهای بهبود یافته و پمپ‌های اکسیژن و یک رژیم غذایی متعادل از مواد غذایی مغذی امکان رشد و بقای ماهی در آکواریوم را بهتر از شرایطی که سومریان در ۴۰۰۰ سال پیش در استخرها انجام می‌دادند را بوجود می‌آورد.

نظر شما چیه ؟! ۴۰۰۰ سال سابقه !!! فکرشو میکردید !!!

اگر در پایان این مقاله ( تاریخچه آکواریوم ) تصمیم گرفتید به دنیای پر عشق آکواریوم بپیوندید یا هر سوالی که دارید مشاوران ما بصورت رایگان در خدمت شما هستند

آکواریوم گیاهی یعنی عشق زندگی آرامش جریان داره
این مطالب برای دیگران مفید بوده است
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اپلیکیشن آکواریوم گیاهی
معرفی تجهیزات

همراه با تصویر

گیاه و جلبک

معرفی همه گیاه ها و راه های مبارزه با جلبک

راه اندازی

آموزش صفر تا صد

ماهی و میگو

معرفی بهترین ماهی ها و میگو ها

فهرست مطالب